27 jul 2012

‘Mechels natuurlijk’ wordt de verzamelnaam voor ondernemers op het Hombeeks Plateau

De stad Mechelen en RURANT vzw werken samen aan het Europese project . Binnen dit project worden er knooppunten tussen de kern van de stad Mechelen en het platteland (de dorpen Leest, Heffen, Hombeek) ontwikkeld, die de Mechelaars warm moeten maken voor een uitstap naar het Mechels platteland.PURE Hubs

Land- en tuinbouwers uit deze dorpen samenbrengen om een netwerk te vormen was enkele maanden geleden één van de eerste stappen.  "In een eerste overleg kwam al snel aan het licht dat het als land- en tuinbouwer niet evident is om tijd en geld vrij te maken om promotie te voeren in de regio of in de stad.   Daarom hebben we besloten om samen het aanbod van onze regio op een uniforme manier te promoten door een gezamenlijke communicatie en een duidelijk logo", aldus schepenen Greet Geypen (Open Vld) en Marina De Bie (Groen).

Na overleg met de stadsdiensten, medewerkers van RURANT en met de hulp van het communicatiebureau Phobos en Actor, werd 'Mechels natuurlijk' als naam gekozen en tot een logo verwerkt.  "Als u vanaf nu dit logo ziet, mag u er zeker van zijn dat u kan proeven, beleven en/of genieten van een stukje Mechels Platteland", aldus Marina De Bie.

Misschien proeft u van een lekker ijsje, een hertensteak, een artisanaal brood of een mix van aardappelen, prei, bloemkool, spruiten,? Of beleeft u een unieke rondleiding, verjaardagsfeestje,? Of geniet u van een leuke fietstocht of wandeling door de dorpen Heffen, Hombeek of Leest.

De projectmedewerkers en landbouwers werken momenteel hard aan een duidelijke website, leuke folder en een overzichtelijk plan. Op 9 september, tijdens de opening van het ontmoetingscentrum 'De Kettinghe' in Heffen zal iedereen de folders en plannetjes kunnen verkrijgen.  "Verder zoeken we nog naar leuke manieren om de ondernemers ook zichtbaar te maken in de omgeving, door het plaatsen van wegwijzers en infoborden" zegt Greet Geypen.

Dankzij PURE Hubs, kunnen ondernemers op het Hombeeks Plateau naar buiten komen met 'Mechels natuurlijk'. "En dankzij 'Mechels natuurlijk' kunnen we een knooppunt creëren tussen de stad Mechelen en het Mechelse platteland", aldus Marina De Bie.

Extra financiële steun voor landbouwers

Recent nog riep het Mechels stadsbestuur een nieuw premiereglement voor landbouwondernemingen tot leven.  Deze landbouwpremie heeft tot doel het aantal landbouwbedrijven met kwaliteitsvolle verbrede activiteiten te verhogen.  "Zo willen wij de landbouwers die naast hun klassieke werk nog iets extra willen ondernemen, daarvoor financieel ondersteunen.  Landbouwers kunnen tot 30% van de kosten terugbetaald krijgen voor werken die noodzakelijk zijn op deze activiteit uit te oefenen, met een maximum van 5.000 €", besluit Greet Geypen.

Reacties

Vennligst sjekk din e-post og klikk på lenken for å bekrefte din nye e-postadresse.