01 jun 2011

ABC² : duurzaam citytrippen van en naar Mechelen

Stad Mechelen gaat in op de vraag van Mobiel 21 om vanaf volgend jaar duurzaam citytrippen van en naar Mechelen te promoten. Dat kan via een Europese campagne die in ons land de naam ABC² krijgt. Een campagne die Mechelen op het lijf is geschreven.  De campagne ABC² wil gezinnen en kinderen in stimuleren om duurzaam te reizen. De Stad engageert zich om ook haar eigen duurzame toeristische aanbod in kaart te brengen en meer te promoten. 

Schepen Marina De Bie : «We zijn het aan ons label van meest duurzame centrumstad van Vlaanderen verplicht om in te stappen in dit project. Citytrippen is hot, ook bij de jonge, wereldse Mechelaars. Daarom is het belangrijk dat we hen informeren over duurzame alternatieven. Zowel elders als hier in eigen stad. We werken dus een campagneconcept uit en maken in 2012 een budget vrij van €15 000. We staan in een mooie lijst van deelnemende steden: naast o.a. Praag (Tsjechië), Rotterdam (NL), Sint-Petersborough (UK)? « 

Schepen Frank Nobels : »Het aantal toeristen in Mechelen is enorm gestegen. Het is dus het ideale moment om in kaart te brengen hoe gezinnen met jonge kinderen zich duurzaam kunnen verplaatsen naar onze musea, parken, fiets- en wandelroutes, speeltuinen en restaurants met een duurzaam culinair aanbod. Een website, smart phone applicaties en een 'duurzame kaart' zullen daar bij helpen. De jonge reiziger heeft graag praktische tools in handen. »

Schepen Caroline Gennez : »Mechelen Kinderstad heeft een enorm aanbod voor kinderen en dat lokt elk jaar meer jonge gezinnen uit heel Europa. De schaal van onze stad blijkt ook een enorme troef. Het is makkelijk hier een duurzame citytrip te organiseren, maar je moet wel weten hoe en waar. Daarom stappen we in dit mooie project en organiseren we volgend jaar een startwedstrijd en 4 campagnemomenten. Duurzaamheid van en naar Mechelen Kinderstad zal het centrale thema zijn van ABC². »

De campagne wordt voor België begeleid en georganiseerd door Mobiel 21.

Ze valt onder het Europese STEER programma ter promotie van energie-efficiënt transport.

Reacties

Vennligst sjekk din e-post og klikk på lenken for å bekrefte din nye e-postadresse.