06 mrt 2014

Cambio autodelen breidt uit naar Mechelse wijken

De stad Mechelen start samen met cambio een proefproject op om het autodelen uit te breiden naar de Mechelse wijken. Uit een recente bevraging bleek dat er in Mechelen vraag is naar extra standplaatsen buiten het stadscentrum. Nog tot zeker eind december 2014 komt in de wijken Nekkerspoel, Mechelen-Zuid en Mechelen-Noord zodoende een nieuwe standplaats. Als een standplaats succesvol blijkt te zijn, zal die in de toekomst een permanente plaats in de wijk krijgen. Van 16 tot 21 januari 2014 hield cambio online een bevraging bij hun leden en bij Mechelaars via hun abonneebestand en via sociale media. Daarin werd gepeild naar hun tevredenheid en voorkeur voor toekomstige cambio-plaatsen. Bijna 250 mensen, waarvan 153 bestaande cambio-gebruikers, reageerden op de bevraging. Uit de resultaten bleek dat de vraag leeft naar nieuwe standplaatsen in de wijken rondom het centrum. Tot nu toe waren die allemaal gelegen op of binnen de vesten (m.u.v. de standplaats aan het station). Daarom werd beslist een proefproject op te starten waarbij drie nieuwe cambio standplaatsen buiten het stadscentrum worden gecreëerd. De nieuwe standplaatsen zijn gekozen op basis van de resultaten uit de bevraging: Wijk Nekkerspoel: aan de St.-Libertuskerk (parkeerplaats naast de glascontainers)

  • Wijk Mechelen-Zuid: in de Ridder Dessainlaan (hoek met Fortuinstraat)
  • Wijk Mechelen-Noord: op buurtparking Donkerlei (eerste parkeerplaats)

De proefperiode loopt ten minste tot 31 december 2014. Als een standplaats succesvol blijkt te zijn, zal die in de toekomst een permanente plaats in de wijk krijgen.

Autodelen slaat aanIn Mechelen is cambio actief sinds 2006. Met deze nieuwe standplaatsen komt het totaal aantal deelwagens in de Dijlestad op 15, verspreid over 10 standplaatsen. Autodelen wordt steeds populairder, ook in Mechelen. In 2013 kende cambio een sterke groei van 37 %, zodat de Mechelse cambio gemeenschap momenteel al ongeveer 410 leden telt. En dat aantal blijft maand na maand stijgen.

Waarom autodelen?Voor mensen die niet vaak de auto gebruiken, biedt autodelen heel wat voordelen:

  • Flexibel en eenvoudig systeem: je kan een auto gebruiken wanneer je wil, zo lang je wil. Reserveren kan dag en nacht. Je haalt hem op een gereserveerde standplaats en rijden maar. De klok rond, 7 dagen op 7.
  • Je hebt geen zorgen over onderhoud en keuring van de wagen.
  • Je spaart geld uit: autodelen is een goedkoop alternatief voor een wagen die weinig gebruikt wordt. 
  • Je zorgt mee voor minder wagens op straat. Eén deelwagen neemt gemiddeld tien andere wagens van de baan. Beter voor het leefmilieu én voor de parkeerdruk.

Autodelen, iets voor jou?Kijk snel op www.cambio.be en of www.mechelen.be/autodelen.

Of kom naar de infosessie op 11 maart (17u), 25 maart (17u), 22 april (17u) of 20 mei (20u) in De Zeeridder (zaal Luchtruim op 3de verdieping), Befferstraat 25. Inschrijven is verplicht via vlaanderen@cambio.be of 09 242 32 17.

Deelnemers aan de infosessie kunnen tijdelijk genieten van een proefaanbod. Gedurende vier maand krijg je dan gratis toegang tot het cambio autodeelsysteem (gratis instap en gratis abonnement + proefrit), en betaal je enkel voor je gebruik. Ideaal om cambio te leren kennen en jezelf te laten overtuigen van de vele voordelen van autodelen. Na afloop beslis je zelf of je al dan niet gebruik blijft maken van de deelwagens. Alle details over dit aanbod verneem je op de infosessies. Dit aanbod is beperkt tot de eerste 20 inschrijvingen.

Reacties

Vennligst sjekk din e-post og klikk på lenken for å bekrefte din nye e-postadresse.