19 jul 2011

De Sint-Jan-Berchmansstraat...

is de Schoonste Straat van Mechelen! De titel 'Schoonste straat van Mechelen' werd hen uitgereikt door het stadsbestuur in het kader van een wedstrijd waarvoor alle Mechelaars zich met hun buren konden inschrijven. De verkiezing paste in de netheidscampagne Stad om te zoenen en spoorde iedereen aan om van zijn straat de mooiste en properste straat van de stad te maken.De afgelopen weken streed de Sint-Jan-Berchmansstraat (een zijstraat van de Brusselsesteenweg) samen met de Korte Veluwestraat, de Tenderstraat en de Wittebroodstraat om de eretitel. De Sint-Jan-Berchmansstraat kwam als winnaar uit de bus en neemt de fakkel nu over van de Groenenbeemd in Heffen.

De buren sloegen de handen in elkaar, veegden de stoep en versierden hun woningen met fleurige bloemen. 'Zoiets werkt aanstekelijk', zegt bewoonster Els Van Aelst. 'Ik zag plots ook jonge mensen de stoep vegen, papiertjes oprapen en bloemen planten. Dat is uitzonderlijk. De buurt heeft mekaar door deze wedstrijd veel beter leren kennen.' Als hoofdprijs kreeg de straat een feestcheque van €2000. 'We spreken al zolang van een straatfeest. Nu kunnen we er eindelijk werk van maken. We richten een buurtcomité op en gaan aan de slag.'

De bewoners ontvingen ook een speciaal straatnaambord waarop hun nieuwe titel vermeld staat. Schepen van wijk-en dorpszaken Marina De Bie vindt de actie bijzonder geslaagd. 'We houden de straten van onze stad proper met een kleine inspanning én we zorgen voor een goeie sfeer onderling buren. Dat is twee keer gewonnen.' Ook de andere deelnemende straten worden trouwens beloond. Zij krijgen later dit jaar winterbebloeming.

Reacties

Vennligst sjekk din e-post og klikk på lenken for å bekrefte din nye e-postadresse.