12 aug 2015

Ezeltje geboren in Tivolipark

Xena wordt nieuw speelkameraadje Kadodder  .

Met kleine ezelin Xena, heeft het Tivolipark er een attractie bij. De jongste telg van het park werd maandag (10 augustus) geboren en stelt het goed

 

 

Er zit iets in de Mechelse lucht. Na de babyboom in Planckendael is nu ook het Tivolipark aan de beurt. "Jonge dieren zijn altijd schattig, het moeten niet altijd olifanten zijn", lacht schepen van leefmilieu Marina De Bie. "Er wordt veel tijd en energie gestoken om het park aantrekkelijk en vol leven te houden, maar soms doet de natuur dat gewoon zelf."

Papa Jan en moeder Zarah wonen permanent in het park. Het ezelinnetje heeft 60 cm schofthoogte en weegt 25 kg. Het is een Provençaalse ezel, herkenbaar aan de lichtgrijze vacht met een zwart kruis op de schouders. Het zijn rustige en zeer kindvriendelijke dieren. Aangezien dit jaar alle geboren dieren de letter 'X' als eerste letter hebben, werd de naam Xena gekozen. Het ezeltje zal in het Tivolipark blijven wonen en is daar dus dagelijks te bewonderen in de weide tegenover de speeltuin (naast de kleine geitjes).

W www.mechelen.be/tivoli

Reacties

Vennligst sjekk din e-post og klikk på lenken for å bekrefte din nye e-postadresse.