17 dec 2014

Feestbussen brengen feestneuzen veilig thuis op oudejaarsavond en nieuwjaarsdag

Ook dit jaar zullen er bussen rijden in onze regio om feestvierders veilig en zonder parkeerstress op hun bestemming te krijgen tijdens oudejaarsnacht en op nieuwjaarsdag. Er worden feestbussen ingezet op vier lijnen, die gaan tot Antwerpen, Leuven, Lier en Vilvoorde. Via een derdebetalerssyteem draagt Mechelen 3761 euro bij om de feestbussen mogelijk te maken. Dat is nodig sinds dat de provincies hun financiële tussenkomst volledig terugschroefden.   Je kan op oudejaarsavond en nieuwjaarsdag een feestbus nemen op volgende trajecten:

Vier feestbussen

  • Feestbus 1: Mechelen ? Duffel ? Lier
  • Feestbus 2: Mechelen ? Rumst ? Aartselaar ? Wilrijk ? Groenplaats
  • Feestbus 3: Mechelen ? Zemst ? Vilvoorde
  • Feestbus 4: Mechelen ? Hever ? Leuven (NIEUW!)

 

Vorig jaar al besliste de provincie Antwerpen om de tussenkomst in de feestbussen op oudejaar af te bouwen. Dit jaar valt de financiële tussenkomst van de provincies Antwerpen en Vlaams-Brabant volledig weg. Omdat zowel De Lijn als de steden en gemeenten de feestbussen wilden behouden, werd met verscheidene steden, gemeentes en politiezones een derdebetalerssyteem uitgewerkt. "We vinden het uiteraard jammer dat feestbussen niet automatisch worden ingelegd en dat er geen tussenkomst in de kosten meer is via de provincies. Maar we blijven bereid om er als stad zelf de nodige middelen in te investeren. De bussen laten rijden kan alleen met steun van andere steden en gemeenten en daarom is de goede samenwerking met o.a. schepen van mobiliteit Staf Aerts van Duffel zeer belangrijk", zegt schepen van Mobiliteit Marina De Bie. "Oud en nieuw is voor iedereen een feest en dan is het extra belangrijk dat iedereen ook veilig terug thuis geraakt. In de provincie Antwerpen vervoerden de feestbussen van De Lijn vorig jaar maar liefst 100 000 mensen. Het nut van feestbussen valt dus zeker niet te onderschatten." Voor de stad Mechelen betekenen de feestbussen voor deze jaarwisseling een bijdrage van 3761 euro.

 

Meer dan 800 gratis feestbiljetten
Op elk traject zullen tussen 22u en 6u feestbussen rijden. Net zoals vorig jaar worden in Mechelen 833 gratis bustickets uitgedeeld. Deze kan je nu al ophalen (max. 4 tickets per persoon) in Villa32 (de jeugddienst) en in het Huis van de Mechelaar.

Wie geen gratis ticketje kan bemachtigen, kan een feestbiljet aankopen voor 3 euro. Daarmee kan je onbeperkt met alle bussen en trams van De Lijn reizen vanaf 18u op 31 december 2014 t.e.m. middernacht op 1 januari 2015. Je kan de ticketjes vanaf midden december kopen in de Lijnwinkels, en op 31 december vanaf 18u ook bij de chauffeur op de bus. De dienstregeling kan je raadplegen op www.delijn.be/oudejaar

Reacties

Vennligst sjekk din e-post og klikk på lenken for å bekrefte din nye e-postadresse.