08 sep 2016

Overzicht verbeteringen fietsinfrastructuur

Werken aan Mechelen Fietsstad is een continue bezorgdheid en een voortdurend proces, we hebben hierbij ook oog voor de voetgangers. Naast de eigen initiatieven krijgen we dagelijks suggesties, vragen en opmerkingen van bewoners. Omdat veel vragen regelmatig terugkomen en om een overzicht te krijgen van wat we allemaal doen, proberen we hieronder een overzicht bij te houden. Voorlopig nog tekstueel en van de meest recente vragen, vanaf binnenkort ook met weergave op kaart.    

 • Tervuursesteenweg: van fietspad naar rijbaan (ter hoogte van de bushalterichting Colomawordt extra fietslogo op de straat aangeduid om auto's attent te maken op de aanwezigheid van fietsers.

 • ?Liersesteenweg: extra zebrapad ter hoogte van Koekoekstraat (Oud Oefenplein).
 • Proefproject met parkeerplaats die 's avonds fietsparkeerstrook wordt voor café Zapoi in OLV-straat.

 • Aanduiding fietsers in tegenrichting in de Sint-Katelijnestraat: vooral een gevoel van onveiligheid, geen ongevallen bekend als gevolg van deze situatie. Technisch ook niet evident om blijvende markeringen op de kasseien aan te brengen. Fietslogo in het verleden aangebracht in de bocht om auto's exta attent te maken op de fietsers.

 • Stuivenbergvaart: aangebrachte paaltjes zijn er gekomen op vraag van bewoners over trillingen door zwaar verkeer dat te dicht bij de gevels rijdt. Er wordt bekeken of veiligheid voor de fietsers nog verbeterd kan worden.

 • Bloembakken aan inrit parking Grote Markt: het is de bedoeling dat deze zo geplaatst staan zodanig dat fietser rechts ervan kunnen doorrijden. Er komt een nieuwe aanduiding aan de ingangen van het autoluw gebied, op dat moment zijn de bakken 

 • Opritten fietspad Hoogstraat: aanpassing tegenover de ingang van de Ursulinen is gebeurd, er wordt bekeken of boordsteen tegenover de Moensstraat eveneens op deze manier in eigen beheer kan worden aangepast.

 • Plaisanceplein

  • trede oversteekplaats voetgangers aan de kant Brusselpoortstraat wordt verbreed

  • fietspaden op Plaisancebrug in beide richtingen toegankelijk maken op beide bruggen kan niet volgens de wegcode.

 • Extra afrit aangelegd om van fietspad Geerdegemvaart naar het zwembad te rijden (richting rechterkant Leliestraat)

 

 

Fietspaden

Werken aan Mechelen Fietsstad is werken aan veilige straten voor fietsers, fietsstraten en fietspaden. De ambitie ligt hoog. Hoeveel kilometer fiestpad er al is aangelegd deze legislatuur, hoeveel kilometer de totale aanpassingen bedragen (met fietsstraten en fietsostrade), maar ook hoeveel er nog in aanleg of gepland is: je kan het hieronder volgen.

 

Fietsenstallingen en andere parkeermogelijkheden

 

 

 

 

 

Zelf een suggestie of melding doorgeven? Mailen naar kabinet.debie@mechelen.be.