03 mei 2013

Fiets je kerngezond met Belgerinkel naar de Winkel

Van zaterdag 4 mei tot zaterdag 8 juni beloont de campagne 'Met Belgerinkel naar de Winkel' mensen die met de fiets hun boodschappen doen. In Mechelen nemen ook dit jaar stadsdiensten en zo'n 100-tal handelaars deel aan de actie.  Naar de winkel fietsen bezorgt niet alleen fietsers extra zuurstof, maar de hele buurt. Dat is het doel van Met Belgerinkel naar de Winkel 2013. Samen met gezondheidsconsulente Martine Prenen moedigt deze campagne iedereen aan om met de fiets of te voet naar de winkel te gaan. En dat heeft zo zijn voordelen: het is gezond, de files verminderen, de parkeerproblemen verdwijnen en het verhoogt de omzet van onze buurtwinkels.  "We doen als stadsbestuur al het mogelijke om van Mechelen een veilige en aangename plek om te fietsen te maken. Initiatieven als deze blijven echter belangrijk om er voor te zorgen dat mensen de fiets ook echt als een beter alternatief gaan zien. Bovendien blijkt uit onderzoek dat fietsende winkelaars meer geld uitgeven dan mensen die met de auto komen. Ook de handelaars hebben er dus alleen maar voordeel bij", aldus schepen van Mobiliteit Marina De Bie 

Maak kans op een fiets van Achielle!
Elk jaar fietsen duizenden Vlamingen mee en ze worden ervoor beloond. Wie van 4 mei tot 8 juni 2013 met de fiets of te voet gaat winkelen, krijgt in elke deelnemende winkel een stempel op een stempelkaart. Met een volle kaart maak je kans op heel wat prijzen, waaronder een exclusieve retro Belgerinkel-fiets van Achielle. Dit Vlaamse merk van retrofietsen maakt zelfs furore tot in Amerika waar de New Yorkse jetset er zich graag mee laat zien. In Mechelen worden zelfs drie exemplaren van deze fel gegeerde fiets weggeschonken.

Gratis fietsopknapbeurten
Heeft je tweewieler eerst nood aan een opknapbeurt? Kom dan zaterdag 4 mei langs de Veemarkt tussen 10u en 12u. Sociale werkplaats 't Atelier neemt je fiets er gratis onderhanden zodat hij van al z'n mankementjes bevrijd en helemaal 'Belgerinkel'-klaar is. Laat er je ketting smeren, je remmen of je binnenband vervangen, en je stalen ros is weer zo goed als nieuw. Bovendien kan je er je fiets laten graveren, zodat hij beter beveiligd is tegen diefstal.

Deelnemende handelaars herken je aan de affiche in de etalage of je kan op de website van Belgerinkel opzoeken of jouw favoriete winkel ook deelneemt.

Met Belgerinkel naar de Winkel is een initiatief van Bond Beter Leefmilieu, UNIZO en CM waar Mechelen graag aan meewerkt.

W www.belgerinkel.be

Reacties

Vennligst sjekk din e-post og klikk på lenken for å bekrefte din nye e-postadresse.