10 dec 2013

Fietsen voor personeel Media Markt Mechelen

Op woensdag 27 november opende Media Markt Mechelen op de Bruul in Mechelen. Om zijn personeel te blijven motiveren voorziet de winkel vanaf vandaag 21 bedrijfsfietsen. Door te investeren in een duurzaam transport bouwt de winkel mee aan de nationale 'A Great Place To Work'-strategie.   De 63 nieuwe werknemers van Media Markt Mechelen worden meteen in de watten gelegd. Vanaf vandaag kunnen zij gratis de fiets naar het werk nemen. Het pilootproject, dat later ook naar Media Markt Oostakker zal doorgetrokken worden, is de start van een volledig nieuwe strategie die Media Markt België heeft ontwikkeld. Mechelen is niet zonder reden gekozen als bakermat voor dit voorbeeld van 'A Great Place To Work', de idee waarmee het bedrijf zijn werknemers wil plezieren tijdens en naast het werk. "Onze winkel ligt in het centrum van de stad," vertelt Katia De Meirsman, store manager van de winkel in Mechelen. "70% van onze werknemers is afkomstig uit Mechelen of omstreken. We wilden hen de kans geven op een snelle en gezonde manier naar het werk te komen. We besparen hen hierdoor het fileleed. Zij die anders met de wagen kwamen, besparen ook op hun parkingkosten." 

Voor elk wat wils

Media Markt kocht in totaal 21 bedrijfsfietsen voor het personeel van de nieuwe winkel op de Bruul, een kost waarvoor een subsidie is aangevraagd bij het Pendelfonds, dat tegemoet komt voor duurzaam woon-werkverkeer. "We hebben drie type fietsen voorzien," zegt Katia De Meirsman. "Vijftien mensen die in een straal van 750 meter tot 10 kilometer van de winkel wonen, opteerden voor stadsfietsen. Drie werknemers wonen verder en kunnen gebruik maken van een elektrisch exemplaar. Voor de drie werknemers die de fiets willen combineren met het openbaar vervoer is er een plooifiets voorzien." Liesbeth Van Steenwinkel, co-worker administratie, is een van de gebruikers van een elektrische fiets: "Ik rij twee keer per dag 14 kilometer naar het werk en ben blij dat ik vanaf nu de auto aan de kant kan laten. Tot vandaag stond ik elke dag in de file op de ring rond Brussel, maar dat is nu verleden tijd. Misschien doe ik zelfs op termijn mijn auto wel weg," klinkt het. 

Nieuwe infrastructuur

De stad Mechelen staat volledig achter het project. "We vinden het geweldig dat een grote speler als Media Markt het goede voorbeeld geeft en zich voluit inzet op duurzame mobiliteit," zegt Marina De Bie, schepen van mobiliteit en duurzaamheid. "Elke werknemer die de auto thuislaat zorgt voor minder parkeersdruk en minder fijn stof in onze binnenstad. Bovendien is fietsen naar het werk uitstekend voor de conditie. Vanuit het stadsbestuur gaan we de komende jaren extra investeren in nieuwe fietsenstallingen en veilige fietspaden. Zo zorgen we ervoor dat nog meer Mechelaars, bezoekers en pendelaars kiezen voor de fiets." 

Totaalpakket

Om het fietsen veilig te laten verlopen is elke fiets voorzien van een slot en krijgt elke bestuurder een fietshelm en fluo veiligheidshesje. Bij aankomst in de winkel kunnen de werknemers douchen. "We hebben bij de bouw van de winkel meteen twee douches laten installeren," zegt Katia De Meirsman. "Op die manier kunnen zowel mannen als vrouw afzonderlijk douchen. En zo zijn wij zeker  dat iedereen fris en monter in de winkel verschijnt."

Reacties

Vennligst sjekk din e-post og klikk på lenken for å bekrefte din nye e-postadresse.