17 jan 2014

Geniet van 50% korting bij de sanering van je stookolietank

De stad Mechelen en Energiepunt Mechelen organiseren, samen met de gemeente Puurs en de intercommunale IGEMO, een collectieve sanering van stookolietanks. Door gezamenlijk stookolietanks te saneren, kan 50% van de saneringskost uitgespaard worden. Inwoners kunnen op 30 januari om 20 uur terecht op het gratis slotmoment in het Stadhuis van Mechelen (Keldermanszaal). Tijdens deze infoavond komt de geselecteerde aannemer zijn aanbod voorstellen. Vrijblijvend inschrijven is mogelijk tot 22 januari. Oude stookolietanks die onbeheerd in de grond achterblijven, kunnen vroeg of laat beginnen lekken en de omliggende bodem verontreinigen. Het saneren van de bodem na een lekkende tank is een stuk duurder dan de tank op een goede manier buiten gebruik te laten stellen. Om dit probleem te voorkomen, wil het stadsbestuur de inwoners dan ook de mogelijkheid geven hun ongebruikte stookolietank op een correcte en goedkope manier te laten verwijderen of op te vullen. Door met meerdere inwoners tegelijk tanksaneringen te laten uitvoeren, werden prijzen bedongen die tot 50% lager liggen dan bij individuele tanksaneringen.

Schepen van leefmilieu en energie Marina De Bie hoopt nog een aantal Mechelaars te overtuigen: "Momenteel zijn al meer dan 100 Mechelse gezinnen ingeschreven. Daar kunnen er nog een heleboel bijkomen. Een korting van 50% op noodzakelijke werken is niet niets. Met een vroegtijdige sanering vermijd je bovendien een lekkende tank die het milieu kan schaden en waarvan de sanering een veelvoud kost."

De geselecteerde firma stelt haar aanbod voor tijdens een gratis infoavond op donderdag 30 januari om 20 uur in de Keldermanszaal van het Stadhuis (Grote Markt 21). Het bijwonen van de infoavond is volledig vrijblijvend en iedereen is welkom. Inschrijven is mogelijk tot 22 januari door het vrijblijvend inschrijvingsformulier in te vullen. Dit formulier kan bij de dienst milieu en landbouw van de stad Mechelen of bij Energiepunt Mechelen opgevraagd worden.

Geïnteresseerden kunnen ook terecht op de infoavond in Puurs die op woensdag 22 januari om 20 uur in de Rode zaal van het Cultureel Centrum De Kollebloem (Kloosterhof 1) doorgaat.

Voor meer info kan je terecht op www.ikleefverstandig.be (> projecten > gezinnen >), bij Helge Vandeweyer (via Helge.Vandeweyer@igemo.be of op het nummer 015 28 77 65) of bij Aurélie van Hoecke (aurelie.vanhoecke@mechelen.be of op het nummer 015 29 78 92).

Reacties

Vennligst sjekk din e-post og klikk på lenken for å bekrefte din nye e-postadresse.