13 mei 2011

Gloednieuw fietspad in Vrijbroekpark

Vandaag reden Mechelse scholieren het nieuwe fietspad in het Vrijbroekpark officieel in. Het fietsparcours verbindt de Hombeeksesteenweg, ter hoogte van de Potaardestaat, met de Ridder Dessainlaan. Mechelaars kunnen nu van Hombeek naar de stad fietsen over een autovrij fietsparcours. SchepenenBie 

Marina De (wijk-en dorpszaken en leefmilieu) en Koen Anciaux (sport) zijn blij voor de fietsende MechelaarsSchepen Marina De Bie:" De Hombeekse wijkraad en Stad Mechelen ijverden al lang voor een autovrij fietsparcours door het Vrijbroekpark. Dat legt volgens ons de perfecte verbinding tussen Hombeek en de stad. Provincie Antwerpen had gelukkig oren naar het voorstel. De fietser in Mechelen krijgt er dus een prachtig parcours bij. Die kan nu één kilometer lang pedalen temidden van de rijzige bomen van het Vrijbroekpark."

Het pad legt de link tussen stad en stadsrand en is daarom meer dan een mooi aangelegd fietsparcours.Schepen De Bie:"Het fietspad is een landschappelijke ingreep die een sociale impact heeft. Het is een uitnodiging aan de stedeling om richting stadsrand te trekken en omgekeerd. De wijkraad van Hombeek heeft altijd geijverd voor dit pad en daarvoor verdienen ze een pluim. We zien het graag dat de dorpen de link met de stad helpen te versterken." 

Uiteraard helpt dit pad om meer Mechelaars op de fiets te krijgen"Dit pad beantwoordt aan een reële noodWe zien meer en meer fietsers in de straten van onze stad en de rand.Die trend moeten we ondersteunen op alle mogelijke manieren. De fiets is het vervoermiddel bij uitstek voor de moderne stedeling", volgens Marina De BieSchepen van Sport Koen Anciaux is er van overtuigd dat er nu meer kinderen vanuit Hombeek met de fiets naar  school zullen rijden. "De stad is erg opgetogen met dit mooie en veilige autovrije fietstraject. Het Vrijbroekpark was al een trekpleister voor joggers,tennissers, hockeyers en voetballers. Met dit pad krijgt het park er nu een echte troef bij. Ik hoop dat nu meer Mechelaars hun auto thuis laten staan en gebruik zullen maken van dit veilige fietspad in een buitengewoon stukje natuur. Het OCMW van Mechelen heeft ook constructief meegewerkt om het fietsparcours te realiseren," zegt Koen Anciaux, ook OCMW-voorzitter. "Het OCMW was bereid om gronden te verkopen aan de Provincie om het provinciaal groendomein Vrijbroek te kunnen uitbreiden", aldus Anciaux.

Voor de aanleg van het fietspad werd 521.000 euro vrijgemaakt. In dit bedrag is ook een aantal andere aanpassingswerken opgenomen. Aan de ingang Ridder Dessainlaan is een veilige splitsing voor voetgangers en ander verkeer voorzien. De ingang aan de Hombeeksesteenweg is aantrekkelijk gemaakt met zitbanken en pergola's. Het gedeelte fietspad richting Hombeeksesteenweg, aan het bezoekerscentrum is autovrij gemaakt. Het plein voor het bezoekerscentrum kreeg een grondige facelift, en er kwam een brug over de Vrijbroekloop.

Reacties

Vennligst sjekk din e-post og klikk på lenken for å bekrefte din nye e-postadresse.