12 mrt 2014

Isoleer zelf je dak en kom alles te weten over de kracht van een zonneboiler

Op 18 en 20 maart vindt de voorjaarseditie van de Mechelse Energiedagen plaats. Deze keer staan dakisoleren voor doe-het-zelvers en de zonneboiler in de kijker. Deuren gaan telkens open om 18u30. Vanaf dan kan je met vragen terecht bij een aantal aannemers. Om 19u start een lezing waarna de aannemers opnieuw paraat staan voor het verstrekken van advies. Deelname is gratis maar inschrijven is verplicht en kan via Wie op de hoogte wil blijven van al het Energiepunt-nieuws kan dat via .

www.mechelen.be/energiepuntwww.facebook.com/energiepunt

Isoleer zelf je dak

Dinsdag 18 maart staat in het teken van doe-het-zelvers die hun dak willen isoleren. Het correct plaatsen van de isolatie is van cruciaal belang. Niet alleen de dikte en de soorten isolatie zijn van tel, men moet ook rekening houden met een winddicht onderdak en het plaatsen van het dampscherm. Daarom worden een aantal knelpunten en risico's besproken. "Steeds meer mensen gaan zelf aan de slag met het renoveren en isoleren van hun woning. Advies inwinnen van een vakman is daarbij geen overbodige luxe. Het aantal deelnemers is beperkt en deze avond is al bijna volzet. Snel inschrijven is de boodschap," zo zegt schepen van Energie en Klimaat Marina De Bie. De infosessie is interactief. Deelnemers mogen plannen en foto's van hun eigen dak meebrengen.

De kracht van een zonneboiler

Op donderdag 20 maart kom je alles te weten over zonneboilers. Met een zonneboiler kan je op een eenvoudige, milieuvriendelijke manier een groot deel van je warm water produceren door gebruik te maken van gratis zonnewarmte. Zo kan je tot 60% op je warmtefactuur gaan besparen. Ondervoorzitter van Energiepunt Mechelen Patrick Princen heeft twaalf jaar geleden thuis een zonneboiler laten installeren: "Over deze investering ben ik het meest tevreden. Gedurende vijf maanden voorziet de zon ons volledig van warm water. Op drie uur tijd is een tank van 200 liter op temperatuur. De rest van het jaar wordt er bijverwarmd, doorgaans besparen we zo'n 50 à 60%." Bovendien is de technologie niet blijven stilstaan: "Ik moet op zolder gaan kijken hoe goed de zonneboiler gewerkt heeft. Vandaag de dag kan je dat draadloos of zelfs online allemaal volgen." Wie twijfelt of zijn dak geschikt is voor het plaatsen van een zonneboiler kan terecht bij de aanwezige aannemers na de inleidende lezing.

Beide Energiedagen gaan door in de Keldermanszaal op het stadhuis van Mechelen.

Reacties

Vennligst sjekk din e-post og klikk på lenken for å bekrefte din nye e-postadresse.