22 sep 2011

Kadodder heeft zijn stem gevonden

Afgelopen weekend zongen een 20-tal kinderen hun mooiste versie van het Kadodderlied. Op de kinderboerderij in het Tivolipark zocht Kadodder, het guitige, gevleugelde figuurtje van het park, naar zijn stem. De jury heeft na lang beraad de knoop doorgehakt. Vandaag maakten ze de winnaar bekend: .Lisa De Greef zal het Kadodderlied inzingen

Lisa is 11 jaar en woont in Mechelen. De Mechelse Kinderraad stelde voor om Kadodder te helpen in de zoektocht naar een geschikte stem en er werd in het voorjaar een zangwedstrijd georganiseerd 'Word jij de stem van Kadodder?'. Kinderen (tussen 6 en 13 jaar) uit Mechelen konden samen met de klas, vrienden of op hun ééntje zich inschrijven om deel te nemen aan de audities. De jury was het erover eens dat de Lisa's bijzondere stem het best aansluit bij de figuur van Kadodder. Zij wordt de eerste stem op de Kadodder-cd. Schepen Marina De Bie: "Lisa heeft het Kadodderlied mooi gebracht en heeft er haar eigen stempel op gedrukt."

De jury bestond uit Kris De Bruyne die het voorzitterschap op zich nam en ook de tekst van het lied geschreven en geproduceerd heeft, Marijke Meersman (concept en creatie van het figuurtje Kadodder), Brian Clifton (muziek en bewerking van het Kadodderlied), Marc Hauman (huidige Kadodderstem) en Melanie De Laet ( Mechelse kinder-burgemeester). Bij de beoordeling letten de juryleden vooral op het taalgebruik, de presentatie, de zangtechnische kwaliteit van de deelnemers maar in de eerste plaats gingen ze op zoek naar de typische Kadodderstem. Het enthousiasme van de kinderen en het hoge niveau van de deelnemers waren opvallend. Eén kandidaat had zich zelfs volledig verkleed als Kadodder en natuurlijk keek ook de echte Kadodder met een goedkeurend oog toe.

Naast winnares Lisa heeft ook de familie Wouters uit Zemst indruk gemaakt tijdens de wedstrijd. De tweeling Laurien en Lissa, Rozelien en haar broer Rob worden de lead vocals en zullen tijdens het lied invallen op belangrijke momenten. Ze hebben uitgebreide zangervaring op het conservatorium.

Het refrein van het Kadodderlied wordt door alle deelnemende kinderen ingezongen. Een groepsfoto siert de cd. Die zal aan het grote publiek te koop worden aangeboden. Het lied wordt een vaste waarde op de kinderboerderij in park Tivoli en zal te horen zijn op verjaardagsfeestjes en bij rondleidingen. Schepen De Bie: "Nu Kadodder zijn stem gevonden heeft, hopen we dat veel kinderen en ouders door zijn lied de weg naar Tivoli park en de kinderboerderij zullen vinden."

Bekijk een kort videofragment op Facebook

 

 

Reacties

Vennligst sjekk din e-post og klikk på lenken for å bekrefte din nye e-postadresse.