26 okt 2011

Kadodder opent boerderijpad in Tivoli

Het boerderijpad is een plezierig , waarbij Kadodder de kinderen meeneemt op een spannend avontuur doorheen de kinderboerderij en het park. Het pad vertrekt en eindigt op het Neerhof en loopt langs 20 leuke en speelse infohuisjes.wandel- en doepad voor kinderen tussen 4 en 12 jaar

Op de onderste helft van de voorzijde van ieder huisje staat een stukje uit het 20-delig Kadodderverhaal. Zowel in de sfeervolle illustraties als in de tekst herkent men telkens het park en de dieren. Het verhaal heeft een aanleiding, een hoogtepunt en een plot, het maakt de kinderen nieuwsgierig naar het volgende dier en naar het volgende huisje.

Op de bovenste puntgevel van elk huisje zie je een grappige tekening van elk dier met daarbij een waar- of niet waar weetje. Elk huisje heeft een huisnummer en verwijst naar het volgende huisje. In ieder huisje zit een wetenschappelijk weetje verborgen, te gebruiken door de natuurgidsen of voor pientere baasjes. "De sfeervolle huisjes brengen de wereld van Kadodder tot leven. We zijn erg benieuwd naar de eerste reacties. Het Kadodderlied en zijn boomhuis waren een schot in de roos, we verwachten dus veel van dit nieuwe pad," aldus schepen van natuurbehoud en ontwikkeling Marina De Bie.

Het eindresultaat is dat men de route kan volgen aan de hand van zes verschillende thema's:

1. Kadodder en konigin Apida (de bijenkoningin) beleven samen met de dieren een spannende ontdekkingstocht in de kinderboerderij. Bij elk dier lees je een stukje van het verhaal.

2. Waar of niet waar? Heeft een varken een goed geheugen of maakte Kadodder een krulletje in de staart? Bij elk dier leer je weer wat bij en zie je een tweede grappige tekening van het dier.

3. Voelen of kijken? Weet jij wat er zich in dit huisje verbergt of zie jij doorheen het huisje wat ik zie?

4. Wil je echt weten wie de dieren eigenlijk zijn? Ze tonen hun paspoort en zelfs hun handtekening...

5. De experimentenmand van Kadodder gidst je door het park en zit gevuld met leuke spulletjes voor de natuurontdekker.

6. Het dierenvriendenboekje. Het dierenvriendenboekje maakt de tocht door de boerderij nog een stuk leuker en boeiender. Thuis of in de klas beleven de kinderen extra plezier met de mopjes, receptjes, spelletjes en de dierenweetjes (samengesteld in samenwerking met Marijke Meersman en geschreven door Marc De Bel).

De niet ingevulde identiteitskaart van de verschillende dieren staat eveneens in het boekje vermeld, de antwoorden vinden de kinderen op de infohuisjes.

Door bovenop het effectieve park- en dierenbezoek een recreatieve laag te leggen mét een verhaal, neemt men als het ware de individuele bezoeker mee op een avontuurlijke tocht door het park en de natuur. Door de zes verschillende lagen in het verhaal en op de tocht blijft het ook bij herhaaldelijk bezoek attractief voor de kinderen.

Reacties

Vennligst sjekk din e-post og klikk på lenken for å bekrefte din nye e-postadresse.