04 mrt 2013

Kraantjeswater een hit op het stadhuis

Plastic flessen worden ver van de plek van consumptie gevuld, waarna ze met een vrachtwagen worden getransporteerd. Dat betekent een grote CO uitstoot. Ook voor de verpakking heb je een grote hoeveelheid fossiele brandstof nodig. En zo bijzonder is het water dat in deze flessen zit niet.Watertanks en flessenwater niet cool

2

Kraanwater wel koel
Kraanwater vormt een kwaliteitsvol alternatief. Al sinds 2009 zijn verschillende stadsgebouwen voorzien van waterkoelers, in totaal zo'n 40-tal toestellen. Een waterkoeler wordt aangesloten op de waterleiding, koelt het water en is energiezuinig. Met glazen karaffen worden vergaderzalen en werkplekken voorzien van fris drinkwater.

Om tegemoet te komen aan de groeiende vraag naar kraanwater heeft de stad Mechelen beslist om extra glazen en karaffen aan te kopen. Intern wordt kraantjeswater verder gepromoot bij alle personeelsleden. Schepen van Duurzaamheid en Personeel Marina De Bie: "Kraantjeswater is 24 uur op 24, 7 dagen op 7 beschikbaar. Het bevat geen suiker of zoetstoffen, vet of kleurstoffen. Bovendien is het bijzonder goedkoop in vergelijking met flessenwater en zorgt het niet voor extra afval."

Mechelaars kunnen de stijlvolle waterkaraffen online bestellen via www.pidpa.be

Reacties

Vennligst sjekk din e-post og klikk på lenken for å bekrefte din nye e-postadresse.