09 okt 2013

Leerlingen maken lekkere Fair Trade brooddoos met tv-kok Jeroen De Pauw

Tijdens de 12de editie van de (2 tot 12 oktober 2013) worden 10 dagen in heel het land diverse activiteiten georganiseerd om eerlijke handel en producten te promotenWeek van de Fair Trade

Mechelen is sinds 2007 Fair Trade Gemeente. Tijdens deze Week van de Fair Trade wil de stad Mechelse scholen extra aanmoedigen om Fair Trade producten te schenken op school. Scholen kunnen deelnemen aan de campagne van Fair Trade Gemeente door mee te dingen naar het label 'Deze school meent het'.

Wat moet de school doen om dit logo te behalen?

  • De hele school staat achter het idee van eerlijke handel en duurzame lokale landbouw.
  • De school geeft zelf het goede voorbeeld door fair trade producten aan te bieden in de refter, op de speelplaats, bij recepties of andere gelegenheden. Duurzame voeding wordt gestimuleerd.
  • De school communiceert hierover naar leerlingen en ouders voor een verdere bewustmaking.
  • De school zet een educatieve actie op poten, waarbij de hele school betrokken wordt.

Als de school de titel 'Deze school meent het' behaald heeft, krijgt ze een officieel bordje met dit logo uitgereikt.

Stad Mechelen lanceert brochure rond Fair Trade voor Mechelen scholen

Om scholen hierbij te helpen, lanceert de stad tijdens de Week van de Fair Trade en in samenwerking met Igemo, een brochure rond Fair Trade. Deze brochure biedt een overzicht van educatieve materialen en workshops die scholen gratis kunnen gebruiken, ontlenen of aankopen. De brochure werd aan alle Mechelse scholen bezorgd. Je vindt de brochure ook digitaal via deze link.

Maar er is meer! Scholen die het 'menen met Fair Trade' maakten kans op een workshop met tv-kok Jeroen De Pauw.

Twee Mechelse scholen wonnen de workshop: KTA Wollemarkt en De Ark. Ook Mechelse scholen het Paramedisch instituut en De Luchtballon gaven aan werk te willen maken van Fair Trade op school.

De twee winnende scholen kregen op dinsdag 8 oktober van Jeroen De Pauw een workshop 'Hoe maak ik een lekkere Fair Trade brooddoos' (in de voormiddag in KTA Wollemarkt en in de namiddag in De Ark).

Reacties

Vennligst sjekk din e-post og klikk på lenken for å bekrefte din nye e-postadresse.