26 aug 2013

Mechelen stapt over op elektronische maaltijdcheques

Op 1 januari 2014 stapt Stad Mechelen over op het gebruik van elektronische maaltijdcheques ipv de huidige papieren variant. De beslissing kadert in de ambitie van de stad om verder in te zetten op duurzaamheid en de evolutie naar een slimme stad. Bovendien hebben de elektronische maaltijdcheques nog heel wat andere voordelen. Het invoeren van elektronische maaltijdcheques heeft voordelen voor alle betrokken partijen. Ten eerste kadert ze in de ambitie van de stad om te evolueren naar een slimme en duurzame stad. "Het is voor de hand liggend", zegt schepen voor duurzaamheid en personeel Marina De Bie, "de duizenden cheques die de stad jaarlijks uitdeelt moeten dan niet meer gemaakt, gedrukt of vervoerd worden." Het aspect van de

duurzaamheidsvoordeeldigitalisering is dan weer een stap in de richting van het creëren van een slimme, toekomstgerichte stad, die zowel voor haar interne als externe werking beoogd wordt.

Deze digitalisering heeft voor de stad als werkgever ook het voordeel dat er een stuk administratie wegvalt: de cheques moeten niet meer intern verdeeld en afgetekend voor ontvangst worden.

De werknemers profiteren ook van het nieuwe systeem: de kans op verlies of het vervallen van de cheques wordt een stuk kleiner. "De waarde komt op een maaltijdchequerekening terecht en staat niet op de kaart zelf en bovendien kan de kaart geblokkeerd worden bij verlies. De oudste cheques worden bovendien automatisch eerst gebruikt en de gebruiker krijgt een bericht als ze bijna vervallen zijn", aldus nog Schepen De Bie. Daarenboven kan de gebruiker ook gepast betalen met de kaart en komt er dus geen wisselgeld aan te pas.

Dit laatste voordeel is meteen ook een van de voordelen voor de handelaars. Naast de daarmee gerealiseerde tijdswinst aan de kassa, zorgen de elektronische maaltijdcheques ook voor minder administratie en minder kosten.

Reacties

Vennligst sjekk din e-post og klikk på lenken for å bekrefte din nye e-postadresse.