21 jun 2013

Mechelse scholen behalen compostlabel

Een aantal Mechelse scholen ontvangen van de stad het compostscholenlogo. Mechelen zet met dit label de scholen in de bloemetjes omdat ze samen met hun leerlingen actief composteren.   De compostscholenactie is een project van de gemeenten Berlaar, Bonheiden, Bornem, Duffel, Lier, Mechelen, Putte, Sint-Amands, Sint-Katelijne-Waver en Willebroek, in samenwerking met IGEMO en IVAREM. 53 scholen uit onze regio namen dit schooljaar deel aan de campagne. Door hun deelname engageren scholen zich om afval te voorkomen, o.a. door groente- en fruitafval ter plaatse te composteren. Leerlingen komen te weten hoe composteren in zijn werk gaat en kunnen actief meehelpen met de schoolcomposthoop. 

Voor het schooljaar 2012-2013 behalen 17 Mechelse scholen het label. De labels worden de komende weken uitgereikt. "Daarbij krijgt elke school een leuke prijs: vijf houten panelen gemaakt van duurzaam geëxploiteerd hout met daarop tekeningen die kunnen ingekleurd worden met fruitstickertjes. Fruitstickertjes horen namelijk niet thuis in het compostvat. De ludieke panelen zijn een stimulans voor de leerlingen om hierop te letten. Ze werden gemaakt door de Technische Scholen Mechelen (TSM)," zo zegt schepen van Leefmilieu en Duurzaamheid Marina De Bie. 

Overzicht Mechelse compostscholen 2012-2013 

GO Victor Van de Walle, Sint-Lambertusschool, GO De Spreeuwen, Sint-Maarten, BS De Zonnebergen, BS Lyceum, KA Lyceum, BuSO Beemden Tivolilaan, BuSO De Beemden Stuivenbergbaan, BS De Esdoorn, BS De Spiegel, PTS-Campus Mechelen, GVBuBaO De Sprankel, GVBS De Ham, BS Ursulinen, De Wegwijzer, BSGO De Bel.

Reacties

Vennligst sjekk din e-post og klikk på lenken for å bekrefte din nye e-postadresse.