11 mrt 2013

Mechelse tieners leren snugger snorren

Voor de zesde keer op rij organiseert de Mechelse politie het 780 leerlingen uit 7 scholen leren krijgen volgende week in perron M.

verkeersveiligheid project Snugger Snorren.ervaringsgerichte verkeerseducatie

Uit een verkeersongevallenanalyse van het woon-schoolverkeer van jongeren blijkt dat 27% van de jongeren die bij een ongeval betrokken waren, met de bromfiets reden. Dat is erg veel, aangezien slechts 1% van die leeftijdsgroep met de bromfiets naar school gaat.

"Daarom werd in 2008 voor de eerste keer het preventieproject Snugger Snorren georganiseerd. Toen namen 376 leerlingen deel. Sindsdien is de interesse alleen maar toegenomen. Dit jaar zijn 780 leerlingen uit de tweede graad van het secundair onderwijs ingeschreven", zegt burgemeester Bart Somers.

Schepen van mobiliteit Marina De Bie: "Gevaren en risico's ondervinden is de kracht van Snugger Snorren. Het project bestaat uit een reeks presentaties over de risico's van bromfietsrijden en algemene verkeersregels ronds fietsen en bromfietsen. Er is ook bromfietsbehendigheidsparcours en een rijsimulator voor de bromfiets. Daarnaast kunnen de jongeren ook experimenteren met de promillebril, de alcohol- en drugtest en krijgen ze inzicht in de gevaren van de dode hoek van vrachtwagens."

"Het is natuurlijk moeilijk om de resultaten van preventie te meten. Maar alle studies wijzen uit dat preventie noodzakelijk is voor het terugschroeven van het aantal verkeersongevallen. Verkeerseducatie, en zeker de ervaringsgerichte variant, moet een volgehouden inspanning zijn", vindt Bart Somers.

Snugger Snorren loopt van 11 maart tot 15 maart in perron M. Het project wordt volledig gefinancierd met de middelen van het verkeersveiligheidsfonds 2013.

Reacties

Vennligst sjekk din e-post og klikk på lenken for å bekrefte din nye e-postadresse.