04 dec 2013

Met Bike to work gaat het vooruit

Sinds 2012 neemt de stad Mechelen deel aan de mobiliteitsactie 'Bike to work' van de Fietsersbond. Via kunnen werknemers hun fietsdagen registreren en op die manier punten verzamelen die ze kunnen inruilen tegen leuke prijzen. Zo geven 10 fietspunten recht op een gratis inkomkaart voor de fiets- en wandelbeurs.www.biketowork.be
 
Twee maal per jaar wordt een teambuilding wedstrijd georganiseerd met extra prijzen. "Momenteel loopt de Winter Trophy, stad Mechelen staat op de tweede plaats na de stad Sint-Niklaas. Maar we zouden graag opnieuw op de eerste plaats eindigen. Ik roep dan ook alle stadsmedewerkers op om met de fiets naar het werk te komen en niet te vergeten hun ritten te registreren," zo zegt schepen van Mobiliteit en Duurzaamheid Marina De Bie.
 
Momenteel nemen 142 ambtenaren van de stad deel aan Bike to work. Dat zijn er 44 meer dan in 2012. Ook volgend jaar neemt Mechelen deel: "Bedrijven, non-profitorganisaties en scholen kunnen zich ook inschrijven. Het zou mooi zijn om in de winter van 2014 een aantal Mechelse bekende namen in de top-10 van de Winter Trophy te zien verschijnen."
 

Reacties

Vennligst sjekk din e-post og klikk på lenken for å bekrefte din nye e-postadresse.