20 feb 2013

Negende Dikketruiendag zet in op creatief energie besparen

Vandaag, woensdag 20 februari 2013, vindt de negende editie van de Dikketruiendag plaats. De Dikketruiendag roept iedereen op door kleine ingrepen aandacht te besteden aan de klimaatverandering. De focus van deze editie ligt op onderwijsinstellingen. Dat belet natuurlijk niet dat Mechelaars ook thuis of op het werk mee kunnen doen. "Wat startte als een symbolische actie om het Kyoto-verdrag in de kijker te zetten, is uitgegroeid tot een vaste waarde in de scholen. De campagne mikt vooral op , die ook daarna op een structurele wijze aangehouden kunnen worden: lichten doven bij het verlaten van een lokaal, toestellen uitschakelen na gebruik, de verwarming correct afstellen ... . De scholen zetten daarnaast allerlei ludieke en educatieve acties op touw. In het

eenvoudige maatregelenconservatorium, een klimaatgebouw, kunnen leerlingen en studenten meedoen met een wedstrijd om creatief te werken rond het thema klimaatverandering en energiebesparing. De leukste inzendingen worden tentoongesteld en komen in aanmerking voor een prijs," zo zegt schepen van Energie en Klimaat Marina De Bie.

Ook de stad zal deze campagne aangrijpen om de energiezorg in de stadsgebouwen extra onder de aandacht te brengen. Tips om thuis en op het werk energie te besparen zijn te vinden op www.dikketruiendag.be.

Mechelaars die een stap verder willen gaan en bijvoorbeeld hun dak willen isoleren of een nieuwe ketel willen plaatsen, kunnen terecht bij Energiepunt Mechelen voor een goedkope of renteloze lening. Meer info via www.mechelen.be/energiepunt of 015 29 78 92.

Reacties

Vennligst sjekk din e-post og klikk på lenken for å bekrefte din nye e-postadresse.