10 mrt 2014

Nieuw parkeergeleidingssysteem wordt begin april uitgerold

Door technische problemen bij de productie van de borden heeft de uitrol van het nieuwe parkeergeleidingssysteem flink vertraging opgelopen. Die problemen zijn van de baan, zo zegt schepen van mobiliteit Marina De Bie: "Dankzij een nieuwe leverancier voor de borden uit Nederland kunnen we nu snel vooruitgaan. Bovendien krijgen we een in plaats van combiborden die slechts gedeeltelijk met geïntegreerde LED-schermen uitgerust zijn, zal het Mechelse systeem volledig in LED uitgevoerd worden. Dat betekent dat we een krijgen dat makkelijk aanpasbaar is indien de noodzaak zich voordoet." Momenteel worden de nieuwe borden getest en wordt de software afgesteld. Deze maand worden ze geleverd en verder geassembleerd.

upgrade:zeer flexibel systeemBegin april moet het nieuwe systeem volledig operationeel zijn.

De huidige panelen worden eind deze maand verwijderd: "Daarbij gaan we een per een te werk. Zo moeten de automobilisten het nooit volledig zonder parkeergeleiding doen. Een oud bord wordt vervangen door een nieuw en dan gaan we verder naar de volgende locatie," zegt schepen De Bie.

De parkings worden op de borden geclusterd per rijrichting. Schepen Wim Jorissen bevoegd voor economie is zeer tevreden dat de nieuwe borden op komst zijn: "Dat het bezoek aan Mechelen start met het vlot vinden van een parkeerplaats, kan alleen maar bijdragen aan een positieve ervaring."

Innovatieve parkeergeleidingsapp

Samen met de uitrol van de nieuwe borden, lanceert Mechelen een innovatieve parkeergeleidingsapplicatie voor smartphones. Daarmee kan je online alle informatie raadplegen over de actuele toestand van de Mechelse parkings die in het systeem zijn opgenomen. De applicatie wordt gratis verspreid in de Google Play Store en de App Store van Apple.

 

Reacties

Vennligst sjekk din e-post og klikk på lenken for å bekrefte din nye e-postadresse.