08 mrt 2011

NIEUWS! Educatiepakketten 'Donderdag Veggiedag' voor Mechelse basisscholen

Stad Mechelen stuurt deze week educatiepakketten "Donderdag Veggiedag in de klas" naar alle Mechelse basisscholen. De pakketten zijn samengesteld door vzw E.V.A. (Ethisch Vegetarisch Alternatief) die ook in onze stad een enthousiaste werking heeft. De normale kostprijs van één educatieve map is 30€. Schepen van leefmilieu Marina De Bie ziet de investering als een duurzame educatieve meerwaarde.  Schepen De Bie:"

Met dit initiatief sensibiliseren we daar waar elke duurzame sensibilisering begint: in de scholen. Onze Mechelse leerlingen leren kritisch nadenken over hun eigen vleesverbruik en het vleesverbruik in de wereld. En misschien nog belangrijker: ze komen te weten hoe lekker en hip veggie-eten kan zijn."

 

De inhoud van het educatiepakket focust vooral op onze eetgewoonten en legt uit waarom eenmaal per week veggie eten zo goed is voor onze gezondheid én de gezondheid van onze planeet.  De activiteiten sluiten dus perfect aan bij het gezondheidsbeleid en de MOS-werking op school.

 

Schepen Marina De Bie, zelf ooit nog actief in het onderwijs, hoopt dat de map zal aanslaan bij de jonge generatie: "De E.V.A.- initiatieven zijn inhoudelijk sterk en qua vormgeving fris en aantrekkelijk. Zoals nu deze educatieve map ook weer. Die biedt kant-en-klaar educatiemateriaal waarmee leerkrachten onmiddellijk aan de slag kunnen. Prenten, kijk- en voelzakjes, posters, een stempel, lesblaadjes? alles zit erin. Ook activiteitenfiches voor leerkrachten en leerlingen horen erbij. De informatie is dus niet zuiver theoretisch maar net heel praktisch. De mensen van E.V.A. hebben goed begrepen dat doe-materiaal de lessen altijd extra aantrekkelijk maakt."                                      Veggie lijkt te leven in Mechelen. Schepen Marina De Bie bevestigt en is verheugd. "Sinds 2009 ondersteunen we Donderdag Veggiedag. De veggie-workshops voor professionele koks waren bijvoorbeeld een opvallend groot succes. Ook 'De Langste Veggietafel' trok al twee keer veel volk. Omdat het concept gezellig is én een statement tegelijkertijd. De lokale E.V.A.- werking drijft ook op een aanstekelijk enthousiasme. Het is dus duidelijk dat 'veggie' leeft in onze stad."

Reacties

Vennligst sjekk din e-post og klikk på lenken for å bekrefte din nye e-postadresse.