01 mrt 2011

NIEUWS! MECHELEN KRIJGT AUTOLUWE BINNENSTAD

Groen! Mechelen promoot autoluwe stad via YouTube Maandagavond woonden heel wat Mechelaars de informatieavond bij over het autoluw maken van het stadscentrum. Het Mechelse College, waar Groen! deel vanuit maakt, stelde er haar plannen voor om met minder doorgaand autoverkeer de leefbaarheid van het centrum nog te verbeteren. Om de Mechelaars verder te informeren kiest Groen! Mechelen niet voor de traditionele folder, maar voor een ludiek filmpje op het internet.Groen! gemeenteraadslid Frie Niesten legt uit waarom er een filmpje werd gemaakt: "Groen! Mechelen ijvert al meer dan twintig jaar voor een autoluw stadscentrum. Nu de plannen voor de eerste fase op tafel liggen, willen we iedereen goed informeren op een leuke manier. We zijn erg tevreden dat we samen met de andere partijen in het College dit voorstel hebben kunnen uitwerken. Het is onze overtuiging dat Mechelen er alleen maar aantrekkelijker op zal worden."

Volgens lokaal Groen!-voorzitter en Kamerlid Kristof Calvo is het een hedendaagse manier om het project te promoten. "Zo hopen we bijvoorbeeld ook wat jongeren te bereiken. Het meer autoluw maken van de stad is een belangrijke beslissing voor het Mechelen van de toekomst. Mechelen is op vele vlakken vooruit gegaan de voorbije jaren. Nu moeten we een belangrijke stap zetten qua mobiliteit", aldus Calvo.

Het filmpje is te bekijken via www.groen-mechelen.be en www.marinadebie.be. Muzikant Tom Kestens en Groen!-lid Philippe Bossin maakten het filmpje met meer uitleg over de plannen en waarom de autoluwe stad zo belangrijk is. Jonge Mechelaar Pjotr Kestens, zoon van en jeugdspeler van KV Mechelen, neemt een bijrol voor zijn rekening.

Voor alle concrete wijzigingen en info:

http://www.mechelen.be/press/2163/mechelen-krijgt-autoluwe-binnenstad.html

Reacties

Vennligst sjekk din e-post og klikk på lenken for å bekrefte din nye e-postadresse.