08 feb 2011

NIEUWS! Neerheide groener. En 94 bomen erbij op de vesten.

De komende weken komen er weer bijna 100 bomen bij op de vesten. Tegen 2012 zal Mechelen 1000 bomen rijker zijn. Maandag 31 januari werd de laatste hand gelegd aan de fraaie groenaanplantingen in de Neerheide, waar op vraag van de buurtbewoners meer dan 900 m² groen aangeplant werd. Daarna werd er gestart met het aanplanten van 94 bomen op de vesten."zeggen

De bedoeling is een harmonieuze ring rond Mechelen te realiseren, wat een eerste groenbuffer rond het centrum zal vertegenwoordigen" , schepen van Openbare Werken Greet Geypen (Open Vld) en schepen van Leefmilieu Marina De Bie (Groen!).

De bomen brengen meer kleur en zuurstof op de vesten."Bomen brengen een grote meerwaarde voor het openbaar groen in een stedelijk gebiedHet betreft hier een aanplanting van 94 bomen met een serieuze diameter van 30 centimeter, die op de vesten goed tot hun recht zullen komen op basis van een goed doordacht groenplan", aldus Greet Geypen. 

We hebben hoofdzakelijk gekozen voor kleinbladige lindebomen, de gewone es en de Catalpa. "In de huidige situatie bevinden zich op de vesten voornamelijk dezelfde boomsoorten. De nieuwe aanplantingen zijn dus een versterking van de bestaande groenstructuur".

Buiten de aanplanting in de Neerheide en de bomen op de vesten, komt er nog meer groen op Mechels grondgebied. "We voorzien zowel nieuw groen in het stadscentrum als daarbuiten in de dorpen en wijken. Het aanplanten van de bomen op de vesten zal ongeveer 3,5 weken in beslag nemen. Daarna starten we met het aanvullen van de hagen in Hombeek, Heffen en Leest. In het groenplan werd er 187.000 € (excl. BTW) uitgetrokken om nog meer groen in het straatbeeld te brengen", besluit schepen van Leefmilieu Marina De Bie. 

 

 

Reacties

Vennligst sjekk din e-post og klikk på lenken for å bekrefte din nye e-postadresse.