06 sep 2012

Nooit eerder zoveel nieuwe groendaken in Mechelen

Per m² nieuw aangelegd groendak kan je aanspraak maken op 31 euro investeringssteun. Sinds begin 2011 tot en met maart 2012 werd door de stad Mechelen maar liefst aan steun uitgekeerd aan nieuwe groendak-eigenaars. Dat is een . Steeds meer Mechelaars kiezen ervoor om bij nieuwbouw of renovatie een groendak te plaatsen. De

90.000 eurorecordvoordelen zijn legio: "Als het warm weer is, werkt een groendak als natuurlijke airco en in de winter kan je genieten van een extra laag isolatie", aldus schepen van leefmilieu Marina De Bie.

Ook de gemeenschap vaart er wel bij: "Steeds meer krijgen we te maken met intense regenbuien waarbij er op korte tijd veel water uit de lucht valt. De groendaken werken dan als buffer: ze houden een groot deel van het water op en geven het pas met mondjesmaat weer vrij. Bij erge regenbuien kan dat het verschil maken en een wijk of straat behoeden voor wateroverlast." Een of meerdere groendaken in je buurt betekenen bovendien een boost voor de biodiversiteit. Je kan immers voor kruiden en laaggroeiende bloemen kiezen als beplanting. En daar zijn bijen, vlinders en andere insecten dol op.

Reacties

Vennligst sjekk din e-post og klikk på lenken for å bekrefte din nye e-postadresse.