31 jul 2013

Parkeerdelen met BePark gaat van start

In elke stad bestaan er zones met parkeerproblemen. Veel bewoners zijn op zoek naar bijkomende parkeermogelijkheden. Om op een duurzame en ruimtebesparende manier aan deze vraag te beantwoorden, stelt de  Stad Mechelen alternatieve oplossingen voor voor parkeren buiten de openbare weg en ondersteunt dus initiatieven als BePark. BePark: het concept De missie van BePark is om

private parkingplaatsen beschikbaar te maken voor de omgeving wanneer deze niet volledig bezet zijn

De private parking stelt een aantal plaatsen ter beschikking waarvan er velen 24u/24 en 7d/7 beschikbaar zijn. Niettemin staat de flexibiliteit van het BePark systeem andere combinaties toe, zoals enkel toegang overdag of enkel buiten werkuren voor BePark leden.

Het zijn deze combinaties van mogelijkheden die ervoor zorgen dat elke eigenaar van een parking de onbezette plaatsen ter beschikking kan stellen, en de onderbezette plaatsen kan delen met personen die, op de momenten dat de plaats niet bezet is, een parking zoeken. Het meest efficiënte voorbeeld is de parking van een kantoor of een supermarkt die haar parkingplaatsen buiten de werkuren aan bewoners ter beschikking stelt. Deze nieuwe werkwijze om parkingplaatsen te optimaliseren noemt men parkeerdelen "parksharing".

Eens het BePark systeem geïnstalleerd is, kunnen alle ingeschreven BePark leden toegang tot de parking verkrijgen. Toegang wordt verkregen met een toestel dat 98% van de Belgen altijd bij zich heeft : de mobiele telefoon. Het volstaat om het telefoonnummer op te bellen en een code in te geven, beide weergegeven op het signalisatiebord voor de slagboom om de parking binnen- en buiten te rijden. Er is daarnaast ook een smartphone applicatie beschikbaar die de slagboom/rolhek/... in één enkele klik opent.

De telefoon wordt dus een toegangs- alsook een betalingsmogelijkheid voor de gebruikte parkingplaats.

De voordelen van BePark

Zowel voor de gebruiker als voor de eigenaar biedt BePark verschillende voordelen aan die haar differentieert van de alternatieven. De gebruiker zal :

  • Tijd en dus geld uitsparen : niet meer rondrijden op zoek naar een parkeerplaats wanneer men thuis komt of wanneer men inkopen doet in de stad.
  • Verkrijg toegang tot alle parkings van het BePark netwerk: de BePark leden hebben toegang tot alle parkings van het netwerk en dit zonder enige drempel aangezien de toegang steeds met hetzelfde toestel gebeurt, de gsm van de gebruiker.
  • Parkeer veilig: Parkeer je auto met gemak op een veilige parking dichtbij je bestemming.

De BePark partner te Mechelen

BePark lanceert zich in Mechelen dankzij haar nieuwe partner de WILLEMEN Group met in het totaal 35 tot 58 parkingplaatsen die vanaf vandaag beschikbaar zullen zijn in Mechelen.

De parking, gesitueerd in de Colomastraat, dichtbij Mechelen Station, is de eerste parking die BePark opent in Mechelen.  Door het aanbieden van haar parking aan bewoners, pendelaars en bezoekers uit de omgeving biedt Willemen een sociale bijdrage aan de omgeving waar iedereen baat bij heeft. 

Reacties

Vennligst sjekk din e-post og klikk på lenken for å bekrefte din nye e-postadresse.