20 feb 2013

Proefproject taxipendels wordt stopgezet

Het proefproject met de taxipendels naar de stedelijke begraafplaats en het Imeldaziekenhuis wordt vanaf 25 februari stopgezet. De stad besliste vorig jaar deze gratis taxi's in te leggen om het afgebouwd busaanbod van De Lijn in Mechelen te compenseren. Na een evaluatieperiode werd echter beslist het project niet te verlengen omwille van een te beperkt gebruik van het aanbod, waardoor de kosten niet opwegen tegen het aanbod. Te beperkt gebruikBesparingen maakten dat de openbare vervoersmaatschappij De Lijn vorig jaar in haar busaanbod moest snoeien. Dat liet zich ook voelen in Mechelen. Eén van de gevolgen was dat sinds 15 augustus zowel het kerkhof in Mechelen als het Imeldaziekenhuis in Bonheiden moeilijk per bus te bereiken waren. Om dat afgebouwde busnetwerk te compenseren, besliste de stad Mechelen een proefproject in te leggen waarbij gratis taxi's reizigers vanaf de laatste bushalte tot aan het kerkhof of ziekenhuis en terug vervoerden. Eén taxi reed heen en weer naar het kerkhof sinds 15 augustus, een andere taxi pendelde tussen Muizen en het Imeldaziekenhuis sinds 15 oktober.

Na een proefperiode van twee maanden, besliste de stad om de taxipendels niet langer in te zetten omdat er te weinig gebruik werd gemaakt van de taxi's.

Het AZ Imelda blijft bereikbaar via lijn 530, die minstens één keer per uur vertrekt aan het hoofdstation van Mechelen en ook halt houdt aan station Nekkerspoel en andere tussenliggende haltes. De dichtstbijzijnde halte voor het kerkhof is op de Liersesteenweg, op minder dan 500 meter van het kerkhof. Meer info over jouw reisroute en dienstregeling:

Minder Mobielen Centrale als alternatief

Mechelaars die minder goed te been zijn kunnen als alternatief gebruik maken van de Minder Mobielen Centrale (MMC) van het Mechelse OCMW. Vrijwilligers brengen je dan van thuis tot op je bestemming en terug.

De MMC is er voor alle Mechelaars met een beperkte mobiliteit. Behalve het lidmaatschap (€7/jaar - €3,50/half jaar) betaalt de reiziger € 0,30 per kilometer aan de chauffeur.

Vragen of meer info over de MMC:

Lange Schipstraat 27

2800 Mechelen

T 015 44 52 39 | E mmc.mechelen@ocmwmechelen.be

Reacties

Vennligst sjekk din e-post og klikk på lenken for å bekrefte din nye e-postadresse.