09 mei 2016

Spotter opent een avontuurlijk bosbelevingspad in het Tivolipark

Het domein Tivoli, het prachtige park dat jaarlijks kan rekenen op vele bezoekers, heeft er bij de start van het nieuwe zomerseizoen weer een nieuwe attractie bij: het SPOTTERPAD! Een bos, een avontuurlijke beleving én een eekhoorn als gids: drie factoren om kinderen een onvergetelijke tijd te bezorgen.    

Het aanbod in het Tivolipark werd de laatste jaren stelselmatig opgetrokken: het zingende figuurtje Kadodder, het Kadodderpad, de knuffelhoek, de dieren van de kinderboerderij, de hondenloopweide en de speeltuin zijn de blikvangers van het park.

"De populariteit van het park is de laatste jaren duidelijk toegenomen. Door het park continu te verbeteren en telkens nieuwe elementen toe te voegen, blijft het ook voor de vaste bezoekers aantrekkelijk. De meeste vernieuwingen worden bovendien volledig door onze eigen dienst milieueducatie gerealiseerd, wat ze ook deze keer schitterend gedaan hebben", aldus schepen Marina De Bie (natuur- en groenontwikkeling).

De Kadodderroute, het interactieve wandel- en doepad, loopt doorheen de kinderboerderij en richt zich voornamelijk tot jonge kinderen. Voor een oudere doelgroep (7 tot 77 jarigen) opent er op 13 april een nieuwe route: het Spotterpad. 
Spotter, een speels, nieuwsgierig en grappig eekhoorntje, is de gids voor de kinderen op dit pad. De avontuurlijke route slingert zich doorheen het kastanjebos en start achter het Huizeke aan de speeltuin.
 

Als je de wegwijzers in het bos volgt kom je voorbij een tiental informatieve én interactieve stopplaatsen. Hier vertelt Spotter telkens een weetje over het bos en zijn bewoners. De kinderen worden eveneens uitgedaagd door Spotter om deel te nemen aan een spel: speuren naar bosdieren, door een mollenpijp kruipen, gekke sprongen maken, een liedje componeren op houtstammetjes, balanceren tussen bomen,? Kortom spelenderwijs verkennen de kinderen het bos met al hun zintuigen en komen zo heel wat te weten over de leefwereld van de eekhoorn, de acrobaat van het bos! De kans is heel reëel dat je op het pad oog in oog komt te staan met de familie van Spotter, die al jarenlang in het parkbos woont.
 

Alle info- en opdrachtenborden op de route zijn vervaardigd uit duurzame materialen. Kastanjehout, afkomstig uit het Tivolipark, werd gebruikt om de mooie spelconstructies te realiseren. "Er zijn bovendien nu al plannen om de route tijdens de volgende jaren verder aan te vullen zodat de jonge bezoekers steeds iets nieuws kunnen ontdekken. De combinatie tussen de avontuurlijke spelen, de grappige capriolen van Spotter en de informatieve weetjes maken de route boeiend voor jong én oud. De avonturiers kunnen als aandenken bovendien een kleurplaat van het Spotterpad, een plan van de route en een leuke badge krijgen op het secretariaat van het domein Tivoli aan het Neerhof", besluit schepen De Bie.

 

Marijke Meersman, die ook al instond voor alle Kadoddertekeningen, illustreerde heel de route met prachtige natuurgetrouwe tekeningen en grappige opdrachtenbordjes met Spotter als hoofdfiguur. Voor de teksten werd beroep gedaan op de speelse schrijfstijl van jeugdauteur Guy Didelez. De medewerkers van de dienst milieueducatie stonden in voor de educatieve en wetenschappelijke uitwerking van de route en de realisatie van de spelelementen in het bos.

 

?

Reacties

Vennligst sjekk din e-post og klikk på lenken for å bekrefte din nye e-postadresse.