03 apr 2015

Stad deelt hybride dienstwagen tijdens weekends via cambio

De stad Mechelen leent voortaan tijdens de weekends een dienstwagen uit aan de Mechelaars via cambio autodelen. Het gaat om een hybride Toyota Prius, een toonvoorbeeld van een ecologische wagen. De extra wagen is meer dan welkom, want met 500 gebruikers in Mechelen piekt het cambio autodelen vooral tijdens de weekends. Wie een auto nodig heeft, maar er zelf geen heeft, kan al sinds 2006 terecht bij cambio autodelen in Mechelen. Je reserveert een auto en haalt hem af op een gereserveerde standplaats. Dat kan de klok rond, 7 dagen op 7.  

Cambio telt in Mechelen intussen meer dan 500 tevreden gebruikers. Vandaag zijn er in Mechelen al 16 deelwagens beschikbaar, verspreid over 11 standplaatsen. Het autodelen piekt vooral tijdens het weekend, waardoor er soms een tekort aan auto's dreigt. De stad speelt hier op in en leent zijn dienstwagen voortaan uit aan cambio. Tijdens het weekend, want dan staat de dienstwagen toch stil. Je vindt hem op zaterdag en zondag op de Veemarkt. Extra bonus: de hybride Toyota Prius laat gebruikers meteen kennismaken met ecologisch rijden. Reserveren doe je via www.cambio.be.

 

"Stad Mechelen steunt autodelen proactief en dat werkt: bij de creatie van elke nieuwe standplaats of de toevoeging van een extra deelwagen, stijgt het aantal gebruikers mee. Met de inschakeling van een dienstwagen van de stad, proberen we nog sterker het goede voorbeeld te geven", vertelt schepen van mobiliteit Marina De Bie. "We willen immers niet alleen het aantal gereden kilometers beperken, maar ook het aantal wagens op zich. Zeker in een dicht bewoond centrum met een hoge parkeerdruk, is elke auto minder die op straat geparkeerd staat een bonus. Door aan autodelen te doen, kan het aantal auto's beperkt worden, zonder dat aan bewegingsvrijheid moet worden ingeboet."

Reacties

Vennligst sjekk din e-post og klikk på lenken for å bekrefte din nye e-postadresse.