06 okt 2011

Tweede fase autoluwe binnenstad gaat van kracht

De stad Mechelen is volop bezig met het uitvoeren van het nieuwe circulatieplan in de  binnenstad. Op 1 juli 2011 startte de : de Onze-Lieve-Vrouwestraat werd volledig enkelrichting van de Korenmarkt tot de Vijfhoek en de Hanswijkstraat werd enkelrichting staduitwaarts.eerste fase

Door het creëren van meer eenrichtingswegen krijgt de stad meer ademruimte en wordt het verkeer, zowel voor de fietser als de voetganger, aangenamer en veiliger. Na een jaar van werkzaamheden kan de stad trots de vernieuwde Korenmarkt en Hoogstraat openstellen.

Op 14 oktober vanaf 20u gaat de tweede fase van de autoluwe binnenstad van kracht. Hierbij worden de Hoogstraat en de Korenmarkt open gesteld en worden volgende straten vanaf dan enkelrichtingverkeer:

- Moensstraat: van de Hoogstraat tot aan het Onze-Lieve-Vrouwekerkhof

- De Langhestraat: van de Veluwestraat tot aan de Spiegelstraat

- Korte Heistraat: van de Koningin Astridlaan tot aan de Adegemstraat

- Dijle: van de Olivetenvest tot aan de Haverwerf

- Kaardenstraat: van de Dijle tot aan de Adegemstraat

- Adegemstraat: van de Korenmarkt tot aan de vesten (R12)

- Hoogstraat: van de Brusselpoort tot aan de Korenmarkt.

Het Hoogstraatje en Maalderijstraatje worden met paaltjes afgesloten. Hierdoor zijn ze enkel bereikbaar via de Zoutwerf.

Omdat de Adegemstraat enkelrichting wordt, kan de stad het wegprofiel versmallen en extra parkeerplaatsen creëren. Ter hoogte van het kruispunt met de R12 komen er twee voorsoorteervakken waardoor auto's vlot het centrum kunnen verlaten.

De uitbreiding van het autoluwe gebied (fase 3) start vanaf 5 december 2011. De Mechelaars worden hierover nog uitgebreid geïnformeerd in november.

In bijlage vind je het nieuwe circulatieplan.

 

Reacties

Vennligst sjekk din e-post og klikk på lenken for å bekrefte din nye e-postadresse.