07 okt 2011

Week van het Bos sluit af met Nationale fruithappening in domein Tivoli

De is voor jong en oud het uitgelezen moment om de verrassende geuren en prachtige kleuren van de natuur te ontdekken en 'leven' te zoeken op onverwachte plaatsen. De dienst milieueducatie van de stad Mechelen voorziet enkele leuke, . De Week van het Bos wordt ook in stijl afgesloten, want dit jaar vindt de gerenommeerde

Week van het Bos (9 tot 16 oktober 2011)begeleide herfstwandelingenNationale fruithappening plaats in het domein Tivoli.

Elk jaar bezoekt de Nationale Boomgaardenstichting met haar nationale fruittentoonstelling een andere provincie en dit jaar is Antwerpen aan de beurt. Het Tivolipark bezit een mooie hoogstamboomgaard die sinds 1988 beheerd wordt door de Nationale Boomgaardenstichting. Dankzij een grootscheepse verjonging en uitbreiding en de inzet van een groep vrijwilligers, is de boomgaard uitgegroeid tot een volwassen collectie met streekeigen variëteiten.

Op deze fruittentoonstelling kan je oude en streekeigen appelen en peren uit collectieboomgaarden naar hartenlust proeven en ontdekken. Bovendien zijn er ook allerlei proefstanden met lekkere fruitbereidingen en kan je kennis maken met lekkere fruitstropen en overheerlijk fruitsap. Zowel de stroop als het fruitsap zijn puur natuurlijke producten en worden gemaakt van fruit uit de hoogstamboomgaarden van de Nationale Boomgaardenstichting. Fruitexperts zullen ook ter plaatse fruit determineren en uitleg geven over fruitrassen, ziekten, hoe en wanneer te snoeien, ?.

Al het moois dat domein Tivoli te bieden heeft, gecombineerd met deze nationale fruitexpo zorgt dat 16 oktober 2011 een ideaal dagje uit wordt. Niet alleen voor de belangstellende fruitkenners, maar ook voor gezinnen. De Nationale Boomgaardenstichting neemt op deze dag iedereen mee op ontdekkingstocht naar oude appel- en perenrassen van weleer en hun eigenheden en gebruiken.

Praktische info

Nationale fruittentoonstelling 16 oktober 2011 van 10 ? 17 uur (gratis toegang).

Domein Tivoli, kasteel en kinderboerderij: Antwerpsensteenweg 94, 2800 Mechelen

Domein Tivoli: T 015 20 66 84; E tivoli@mechelen.be; W www.mechelen.be/tivoli

Nationale Boomgaardenstichting: T 012 39 11 88, E info@boomgaardenstichting.be;

W www.boomgaardenstichting.be.

Reacties

Vennligst sjekk din e-post og klikk på lenken for å bekrefte din nye e-postadresse.